BURSA / NİLÜFER - Nilüfer Şehitler Ortaokulu

Kas

22. Yüzyıl Okullarının Bursa genelinde düzenlemiş olduğu "Cumhuriyetimizin 2. Yüzyılına ve Atatürk 'e Mektup Yarışması "nda okulumuz 5/İ sınıfı öğrencilerinden Muhammet Kayra Şimşek 5,6,7 ve 8. sınıflar arasında Bursa 3.sü olmuştur. Öğrencimizi ve emeği geçen öğretmenlerini tebrik ederiz.

Kas

13. Uluslararası Fotoğraf Festivali'ne öğrencilerimizle bir gezi düzenledik. Cumhuriyetinizin 100. yılında “Yüzyılınİzleri” konulu fotoğrafları görebilmek okulumuz öğrencileri için güzel bir deneyim oldu. Etkinliği düzenleyen öğretmenlerimize teşekkür ederiz.

Kas

Ata'mızın bedenen aramızdan ayrılışının 85. yılında hüznümüzü ve özlemimizi resimlerle anlattık.

10 KASIM sergisinde emeği geçen tüm öğrencilerimize, görsel sanatlar ve teknoloji tasarım dersi öğretmenlerimize teşekkür ederiz.

Kas

Türkiye Cumhuriyeti´nin kurucusu, Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK’ü sonsuzluğa uğurlayışımızın 85. yılı sebebiyle hazırladığımız Mustafa Kemal Atatürk'ü Anma Programı tüm yurtta olduğu gibi okulumuzda da yapıldı. Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı´nın okunmasıyla başlayan programda, Ulu Önder´in hayatı ve fikirleri konusunda konuşmalar yapıldı, şiirler okundu. Anma programına okul idarecilerimiz, öğretmenlerimiz ve öğrencilerimiz katıldı.

Kas

Öğrenciler arasında kültür ve bilgi akışı sağlayan , okullar arası işbirliğini arttırarak eğitim - öğretime  destek olan “ Kardeş Okul Projesi “

kapsamında “ Şcoala Gimnaziala nr. 1 Valu lui Traian Romanya “ ile kardeş okul protokolü imzalanmıştır.

Ekm

Cumhuriyetimizin 100. yılını da her sene olduğu gibi Atamızın izinde tüm coşkumuzla, gururumuzla, çalışarak, inanarak ve başararak kutluyoruz!

Bayramların en güzelini bizlere armağan eden başta Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk ve bu uğurda hayatını kaybeden tüm şehitlerimizi rahmetle anıyor,  şükranlarımızı sunuyoruz.

Türkiye Cumhuriyeti emin ellerde!

Ne Mutlu Türküm Diyene!

Ekm

Okulumuzda Cumhuriyetimizin 100. yılına yaraşır bir resim sergisi açtık.  Öğrencilerimiz, 100. yıl heyecanını ve coşkusunu renklerle buluşturmanın yanı sıra sergiledikleri tiyatral gösterilerle izleyenlerin beğenisini kazandı.

Öğrencilerimize ve emeği geçen  Görsel Sanatlar-Teknoloji Tasarım Dersi öğretmenlerimize teşekkür ederiz.

Ekm

2012 yılında hizmete açılan, ülkemizdeki en büyük afet eğitim merkezi olan “Bursa Afet Eğitim Merkezi”ni ziyaret eden öğrencilerimiz afet eğitimine yönelik önemli bilgiler edindi. Geziyi gerçekleştiren öğretmenlerimize ve katılan öğrencilerimize teşekkür ederiz

“Dur Yolcu ! Bilmeden gelip bastığın bu toprak,

Bir devrin battığı yerdir. “

NİLÜFER ŞEHİTLER ORTAOKULU ÇANAKKALE’DE

Bu gezide öğrencilerimiz , şehitliklerimizi ve müzelerimizi ziyaret ederken Çanakkale Ruhu” nun nasıl oluştuğunu ;

Alçıtepe Hastane Müzesi ‘nde ise savaşın en soğuk yüzünü gördüler.

Vatanı için her fedakarlığı göze alan şehitlerimizin ruhu şad olsun.

Gezide emeği geçen öğretmenlerimize teşekkür ederiz.

Ekm

Arkeopark Aktopraklık Höyük ve Açıkhava Müzesi, Avrupa’nın en büyük tarih öncesi parkı unvanına sahip. Günümüzden 8 bin 500 yıl önceki döneme ait canlandırılmaların yer aldığı Arkeopark, ziyaretçilerinin geçmiş ile bugün arasında bir bağ kurmasını sağlamak amacıyla inşa edilmiş. Geleneksel köyde evlerin yanı sıra; köy kahvesi, ahır, odunluk, su değirmeni, çeşme, ekmek fırını, ambar, demirci atölyesi ve pekmezlik gibi bölümlerle gerçek bir doku elde edilmeye çalışılmış.

Aktopraklı Arkeopark gezisini düzenleyerek öğrencilerimizi tarihî dokuyla buluşturan Sosyal Bilgiler öğretmenlerimize teşekkür ediyoruz.

Ekm

Öğrencimiz Ecenaz, İstanbul'da düzenlenen 14. Ulusal Mobilya Tasarım Yarışması'nda "Uzaylı Mobilya" tasarım adıyla katıldığı fark yaratan tasarımıyla ilkokul, ortaokul ve lise kategorisinde "Türkiye İhracatçılar Birliği Büyük Ödülü"nü kazandı.

Nilüfer Şehitler Ortaokulu ailesi olarak öğrencimizi, ailesini ve emeği geçen öğretmenlerimizi tebrik ediyor, öğrencimizin başarılarının devamını diliyoruz.

Eyl

Öğrencilerimiz , çocuklara trafik eğitimi vermek amacıyla tasarlanmış “Bursa Çocuk Trafik Eğitim Parkı”nda hem eğlendiler hem de trafik kurallarını öğrendiler.

Gezide emeği  geçen öğretmenlerimize teşekkür ederiz.

Eyl

Okulumuzda düzenlediğimiz törenle, yeni bir eğitim- öğretim yılına başlamanın coşku ve heyecanını hep birlikte yaşadık.

Yeni dostluklara, yeni bilgilere ve aydınlık fikirlere ulaşmak dileğiyle İlköğretim Haftamız kutlu olsun.

Eyl

Nilüfer Şehitler Ortaokulunda 2023 -2024 Eğitim - Öğretim yılı 5.  sınıfların  heyecanı ile başladı . Artık ortaokullu olan öğrencilerimiz oryantasyon eğitimi ile yeni okullarına hızla uyum sağladı .

Nilüfer Şehitler Ortaokulu olarak tüm öğrencilerimize huzurlu ve başarı dolu bir yıl diliyoruz .

Ağu

Başkomutanlık Meydan Muharebesi Zaferi ile milletimiz, milli hâkimiyet, birlik ve beraberlik anlayışı içerisinde, kendisini tarih sahnesinden silmek isteyenlere tarihi bir ders vermiş; hiçbir şekilde hürriyetinden ödün vermeyeceğini, sonsuza kadar var olacağını tüm dünyaya kabul ettirmiştir.

Başta Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK ve ebediyete intikal etmiş tüm şehitlerimizi saygıyla anıyoruz.

30 Ağustos Zafer Bayramı kutlu olsun.